В 11,25 ч на 4 септември в бургаска болница изплаква момченце,

...
В 11,25 ч на 4 септември в бургаска болница изплаква момченце,
Коментари Харесай

Антония, която преди 6 години полетя под влака в миг на отчаяние, прегърна първородния си син

В 11,25 ч на 4 септември в бургаска болница изплаква момченце, което майка му назовава Боян.

На никого не е кръстено, просто Антония доста харесва това име. Онази Антония, за която преди 6 година цяла България се моли и събира средства с вярата да я върне към живота.

Тогава  разказа нейната история и провежда акцията “Да помогнем на Тони да стъпи в живота с нови крайници ”.

Сама и обезверена, в един ноемврийски ден преди 6 година Антония Спасова, тогава 21-годишна, полита върху релсите на бургаската гара. Влакът я оставя без крайници, само че благодарение на положителни хора, част от които към момента я поддържат.

Днес Тони е щастливо омъжена, а от месец и нещо е майка на прелестно момченце, написа 24 часа.

 Щастливата мама Антония с дребния Боян

Младата жена не желае да се връща към тези дни и ревниво пази живота си от любопитни погледи. Благодарна е на всеки, който е подал ръка.

“Чувствам се не просто щастлива, а най-най-щастлива. Ако нямаш това, нямаш нищо ”, споделя Тони за майчинството. И тя, и таткото Божидар имат шанс - дребният Боян е от кротките бебета, които не се раздират от рев през нощта.

Още в първите дни след раждането щастливите родители извеждат сина си на разходка.

“Кърмя го, сменяме памперси, всички доста ми оказват помощ. Колкото и да си изтощен, няма нищо по-ценно от това да имаш детенце, да се грижиш за него ”, безапелационна е младата майка.

Тя и новото семейство са извънредно признателни на доктор Владимир Неделковски и екипа му в болничното заведение, където Антония ражда.

Боян е тънко бебе - роди се 2,8 кг и висок 48 см. Опитният гинеколог наблюдава цялата бременност на Тони, а за нейно благополучие тя минава напълно леко.

Бъдещата майка не се плаши и когато идва моментът - датата е планувана авансово, защото по разбираеми аргументи Тони ражда със секцио.

“Аз също съм признателен, че Антония прави оценка грижите, които положихме за нея. Предоставихме опция за компаньон в болничното заведение безусловно безплатно.

И тя, и брачният партньор й са много благи младежи. Като доктор мога да кажа, че бременността протече без никакъв проблем ”, сподели доктор Неделковски.

“През всичките 9 месеца се усещах прелестно. Обичана съм, а това значи доста за мен. Щастлива съм ”, споделя момичето, израснало в дом за сираци.

Това лято двамата с обичания Божидар подвигнаха женитба, пуснаха бели гълъби в символ на вяра, а измежду гостите на сантименталната гала в центъра “Морско казино ” бяха кметът Димитър Николов и зам.-кметът по просвета Диана Саватева, които през цялото време поддържат акцията на “24 часа ” в помощ на Антония Спасова.

А за първия си танц като семейство Тони и Божидар Ченкови бяха избрали песента “Двама ” от невероятния филм “Козият рог ”. Дългата бяла рокля скриваше протезите, с които Тони даже съумява да танцува.  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР